Elkészítés: A lisztet, az élesztőt, a langyos tejet, a cukrot, a sót, a vajat, a reszelt citromhéjat és a 2 tojást a robotgép táljába teszem, és a dagasztófejjel simára dagasztom. Duplájára kelesztem letakarva, kb. 1 óra alatt.
A töltelékhez a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verem, és hozzáadom a darabolt marcipánt, a fahéjat és a mandulát, összekeverem.
A sütőlemezre szilikonos lapot helyezek, a sütőt 170 fokra előmelegítem.
A kelt tésztát belisztezett deszkára teszem, és téglalappá nyújtom. Egyenletesen elkenem rajta a tölteléket, és szorosan feltekerem. 10 percig kelesztem, majd az egyik végét egyben hagyva a tekercset hosszában félbevágom, a két felet összefonom, és a tepsire teszem. Itt jegyezném meg, hogy kiflivé formáztam, mert másképpen nem fért rá a lemezre.
A sütőbe teszem, és 40 percig sütöm 160-170 fokon légkeveréssel.
Közben kevés tejjel megkenem a kalácsot. A mázat elkészítem a hozzávalókból, és a kisült és kissé hűlt tésztacopfra kenem. Én még jégcukorral is megszórom.