hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Holland fánk (Oliebollen)

90 perc
rafinált
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Beáztatjuk a mazsolát langyos vízbe, az almát pedig kis kockákra vágjuk.

A lisztből, a cukorból és a langyos tejből sóval, élesztővel, fahéjjal könnyen keverhető tésztát készítünk. Ha ez kész, belekeverjük a tojást és az olvasztott margarint, majd az almát és a lecsöpögtetett mazsolát. Ezután egy órát kelni hagyjuk.

Közepesen meleg olajba kanállal fánkokat szaggatunk a tésztából. A fánkokat úgy a legkönnyebb belekanalazni a lábasba, hogy előtte belemártjuk a forró olajba a kanalat, majd nem túl nagy gombócokat szaggatunk, hogy a közepe is szépen megsüljön. Aranybarnára sütjük, papírszalvétára kiszedjük, majd tálaláskor megszórjuk fahéjas porcukorral. Jó étvágyat! :)

Megjegyzés

Ezt a fánkot Hollandiában novembertől márciusig lehet kapni az utcán. A karácsonyi ünnepek elképzelhetetlenek az ott élők számára enélkül a finomság nélkül.
- ryta19

Ezek is érdekelhetnek

Friss