Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

5 híresség, akik citromos vízzel indítják a napot

default user icon
MME
Arról, hogy vajon az éhgyomorra fogyasztott citromos víz valóban jótékony hatású-e, megoszlanak a vélemények. A hollywoodi hírességek között azonban a mai napig rengetegen ébresztik az anyagcseréjüket ezzel a módszerrel.

A celebek gyakran úgy beszélnek a citromos vízről, mint nélkülözhetetlen csodaszerről. Természetesen nem az íze miatt isszák, hanem az egészségre gyakorolt jótékony hatásai teszik népszerűvé ezt az egyszerű italt. Egyesek szerint ugyanis a frissen facsart citromlé langyos vízzel keverve nem csak az anyagcserét pörgeti fel, hanem erősíti az immunrendszert és így segít a betegségek megelőzésében. Mutatjuk, ki az az öt híresség, aki minden napját ezzel a fanyar rituáléval indítja.

Gisele Bündchen

"Naponta sportolok, sok vizet iszom, egészségesen táplálkozom” – mondta nemrégiben a visszavonult szupermodell. Tom Brady exén meg is látszik, hogy vigyáz magára, hiszen 43 évesen is kirobbanó formában van. Bündchen minden napját langyos citromos vízzel kezdi, amit egy házi készítésű zöld turmix követ. Utóbbiba minden mehet, amit talál a hűtőben, beleértve a spenótot, a kelkáposztát, a zellert, az uborkát, az almát – no és egy kevés gyömbért, kurkumát.

Jennifer Aniston

Az 54 éves színésznő és üzletasszony minden napját azzal kezdi, hogy elkészíti napindító italát: egy csésze forró vizet egy szelet citrommal. Aniston korán kel, ha dolgozik, de ha éppen pihen, csak 8-9 körül ébred, mert inkább éjszakai típus.

Miranda Kerr

Az egykori Victoria’s Secret angyal már 40 éves, de még most is remekül néz ki. A reggelt egy pohár meleg vízzel indítja, amibe egy fél biocitrom levét préseli. Azt mondja, ez a reggeli rituálé segít beindítani az emésztést, erősíti az immunrendszert, és persze bőséges C-vitamin bevitelt is biztosít, amely nélkülözhetetlen az egészség és bőr szépségének megőrzéséhez.

Gwyneth Paltrow

Az Oscar-díjas színésznő 51 éves, de simán letagadhatna akár 10 évet is a korából. Ő igazából canarinóval kezdi a napot, ami tulajdonképpen a citrom héjából készült tea: egy biocitrom héját teszi egy csésze forró vízbe, 3-5 percig áztatja és már kész is a napindító finomság. Paltrow szerint ennek az italnak is köszönhető, hogy bőre élettel teli és fiatal.

Beyoncé

A 42 éves amerikai R&B énekesnő, színésznő aztán tényleg hisz a citrom erejében: nem elég, hogy a reggeli első itala a citromos víz, időnként még citromleves tisztítást is alkalmaz. Ilyenkor 10 napon keresztül 6-12 pohár citromos vizet iszik meg naponta… 

(Nyitókép: Shutterstock)

Ezek is érdekelhetnek

Friss