A lisztet a tojásokkal összegyúrjuk, tésztagép segítségével kinyújtjuk. Amennyiben szükséges, tovább lisztezzük.
A töltelékhez a meghámozott hagymát és padlizsánt, a proscuto crudo-t és a gombát kis kockákra vágjuk, és kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a sót, borsot és az aprított petrezselymet. A végén parmezánnal meghintjük.
Ravioli készítő formába helyezzük a tésztát, megtöltjük, majd ráhelyezünk egy másik lap tésztát. A felesleget levágjuk, a széleket jól összenyomkodjuk, és bő, lobogó vízbehelyezzük a tésztabatyukat, és 10 percig főzzük.
A mártáshoz a hámozottparadicsom-konzervhez hozzáadjuk az aprított csilipaprikát, a sót, a borsot és egy csepp édesítőt (vagy egy csipet cukrot), és összefőzzük. Az elkészült tésztákat tálaljuk.