Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Házi paprikás ropi

60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A lisztet beleszitáljuk a tálba, majd belekeverjük a pirospaprikát, a sütőport és a magokat. Miután a szárazanyagokat összeállítottuk, hozzárakjuk a margarint és a kefirt, és jól összegyúrjuk, míg rugalmas tésztát nem kapunk.

A tészta összeállítását követően minimum 30 percig hűtőben lefedve pihentetjük, de akár egy egész napra is betehetjük a tésztát pihenni.

Pihentetés után lisztezett vágódeszkán kinyújtjuk kb. fél centi vastagságúra, és derelyevágóval egyenletes csíkokra vágjuk, tepsibe rakosgatjuk, 170 fokos sütőben kb. bő 10 perc alatt aranybarnára sütjük.

Megjegyzés

Sütést követően fogyaszthatjuk, akár egy pohár sör és egy jó társaság mellé, de egy zsúrra vagy egy családi összejövetelre is ajánlom. A családom nagyon szereti ezt a paprikás házi ropit.
- Ruszo88

Ezek is érdekelhetnek

Friss