Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Házi ketchup III.

> 90 perc
bonyolult
átlagos
1 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A paradicsomot megmossuk, 4 felé vágjuk, és fazékban puhára főzzüka szegfűszeggel, kb. 20 perc alatt.
  2. Szűrőn átpasszírozzuk úgy, hogy a héja és a szegfűszeg ne maradjon a ketchupban, fazékba öntjük. A kaliforniai paprikát kockázzuk a hagymával együtt, és aprítóban vagy turmixban pár evőkanál paradicsommal összepürésítjük, majd a fazékba öntjük a többi paradicsomhoz. Beletesszük a zeller- és babérleveleket, a reszelt fokhagymát és az összes fűszert, majd a mézet is.
  3. Kb. 70 perc alatt sűrűre főzzük, majd kivesszük a babért és a zellerlevelet. Botmixerrel összezúzzuk, beletesszük a befőtt tartósítót, és még 10 percig főzzük. Befőttesüvegbe öntjük a kész ketchupot, és a rácsavart kupakkal lefelé hagyjuk kihűlni.

    ÍME A HEINZ KETCHUP ELKÉPESZTŐ SZTORIJA! >>> 

    HÁZI KETCHUP EGYSZERŰEN, LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE - VIDEÓ >>> 

    PARADICSOM TÉLIRE >>> 


Megjegyzés

1 kiló 40 dkg ketchup készült ebből a mennyiségból. Saját készítésű címkével láttam el. - viszab

Ezek is érdekelhetnek

Friss