Elkészítés: A krumplit megpucoljuk, megmossuk, majd alaposan lecsepegtetjük, leszárítjuk. Ezután nagyobb hasábokra felvágjuk.
A lisztet összekeverjük a pirospaprikával, majd rászórjuk a hasábokra vágott krumplira, és jól összeforgatjuk, a lisztes keverék szépen rátapad a krumplira.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd megspricceljük egy kevés olívaolajjal, de bármilyen olaj jó hozzá. Ezután ráhelyezzük a krumplihasábokat, majd szintén megspricceljük egy kevés olívaolajjal.
Előmelegített sütőbe tesszük, majd közepes hőmérsékleten, szép aranybarnára sütjük.
A sütőből kivéve egy tálba szedjük, majd tálalás előtt ízlés szerint sóval megszórjuk.
Köretként húsok mellé kínáljuk, de különböző mártogatóssal is remek nassolnivaló.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre