Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hamis tiramisu citromkrémmel

60 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • A citrommártáshoz:
  • 1,5 dl citromlé
  • 1/2 dl narancslé
  • 10 dkg cukor
  • 1 db tojássárgája
  • 1 ek étkezési keményítő
  • A citromkrémhez:
  • 2 db citrom
  • 1 db vaníliarúd
  • 15 dkg cukor
  • 2 dl habtejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • 60 dkg natúr görög joghurt
  • A tálaláshoz:
  • 20 dkg babapiskóta
  • tejszínhab
  • fehér csokoládé

Elkészítés

  1. A mártáshoz felforraljuk a citrom- és a narancslevet a cukorral. Állandó kevergetés mellett hozzáadjuk a 1/2 dl vízzel és a tojássárgájával simára kevert étkezési keményítőt. Azután kevergetve sűrűre főzzük, majd lehúzzuk a tűzről, és kevergetve hagyjuk kihűlni.
  2. A citromkrémhez összekeverjük a citromok lereszelt héját, a vaníliarúd kikapart magjait, a cukrot, a tejszínt, valamint a habfixálót, majd kemény habbá verjük. Ezután óvatos mozdulatokkal beleforgajuk a joghurtot és 2 ek citrommártást.
  3. citromkrémet poharakba rétegezzük a kisebb darabokra tört babapiskótákat és a citrommártással. Ezután a hűtőbe tesszük legalább 1 órára. Egy kevés tejszínhabbal és leforgácsolt fehér csokoládéval díszítve tálaljuk.

    Még több citromos finomság >>> 

    Még több isteni pohárdesszert >>> 

    Még több tiramisurecept >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss