Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hűsítő citromos tiramisu pohárkrém

MME MME
20 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A citromos tiramisu pohárkrémhez először a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukor felével habosra keverjük. A fehérjét pedig kemény habbá verjük.
  2. A citromok levét kifacsarjuk és félretesszük.
  3. A citromok héját lereszeljük és hozzákeverjük a mascarponéhoz. Belekeverjük a cukorral kikevert tojássárgáját és óvatosan hozzáforgatjuk a tojáshabot.
  4. A tejszínt kemény habbá verjük és ezt is összeforgatjuk a krémmel.
  5. Egy edényben megmelegítünk 1 dl vizet, hozzáadjuk a maradék cukrot, a limoncellót és a citromlevet. 
  6. A babapiskótát kettétörjük, belemártjuk ebbe a szirupba, majd a pohár aljára tesszük. Rákanalazunk a krémből egy réteget, majd újabb babapiskótát teszünk rá. A citromos krémből is öntünk rá egy réteget, a tetejére pedig ismét krémet rakunk.

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss