A tiramisu krémjéhez a tejszínt félkeményre felverjük, a zselatinlapokat beáztatjuk, és a tojássárgáját a cukorral alacsony lángon, folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük.
Ha van konyhai hőmérőnk, akkor pontosabban tudunk dolgozni, mert 80 fokig kell, hogy főzzük a krémet.
Ekkor levesszük a tűzről és hozzáadjuk a kinyomkodott zselatint, majd a mascarponét, végül a tejszínt, mindegyiket egyesével elkeverve benne.
A kávét lefőzzük, az amarettóval összekverjük, majd a babapiskótákat belemártjuk, és a krémmel rétegezve egy tetszőleges üvegtálba, tepsibe vagy kapcsos tortaformába lerakjuk. 5-6 órányi hűtés után frissen megszórjuk a kakaóval és már fogyaszthatjuk is.
Nézd meg videón, hogyan készül az amarettós tiramisu