A tiramisu krémjéhez a tejszínt félkeményre felverjük. A zselatinlapokat vízbe áztatjuk. A tojássárgáját a cukorral tűzálló tálba tesszük, majd alacsony lángon, folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük. (Konyhai hőmérő segítségével pontosabban tudunk dolgozni, 80 fokig kell főzni a krémet.)
Ekkor levesszük a tűzről és hozzáadjuk a kinyomkodott zselatint, majd a mascarponét, végül a tejszínt, mindegyiket egyesével elkeverve benne.
A kávét lefőzzük, az amarettóval összekeverjük, majd a babapiskótákat belemártjuk, és a krémmel rétegezve egy tetszőleges üvegtálba, tepsibe vagy kapcsos tortaformába lerakjuk.
5-6 órányi hűtés után frissen megszórjuk a kakaóval és már fogyaszthatjuk is.
Nézd meg videón, hogyan készül az amarettós tiramisu