Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tiramisu amarettóval

MME MME
20 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A tiramisu krémjéhez a tejszínt félkeményre felverjük. A zselatinlapokat vízbe áztatjuk. A tojássárgáját a cukorral tűzálló tálba tesszük, majd alacsony lángon, folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük. (Konyhai hőmérő segítségével pontosabban tudunk dolgozni, 80 fokig kell főzni a krémet.)
  2. Ekkor levesszük a tűzről és hozzáadjuk a kinyomkodott zselatint, majd a mascarponét, végül a tejszínt, mindegyiket egyesével elkeverve benne.
  3. A kávét lefőzzük, az amarettóval összekeverjük, majd a babapiskótákat belemártjuk, és a krémmel rétegezve egy tetszőleges üvegtálba, tepsibe vagy kapcsos tortaformába lerakjuk.
  4. 5-6 órányi hűtés után frissen megszórjuk a kakaóval és már fogyaszthatjuk is.

Nézd meg videón, hogyan készül az amarettós tiramisu

 

Megjegyzés

Különleges tiramisu recept, amelyet ünnepekre ajánlunk. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Hasonló receptek

Friss