Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tiramisu amarettóval

MME MME
> 90 perc
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tiramisu krémjéhez a tejszínt félkeményre felverjük, a zselatinlapokat beáztatjuk, és a tojássárgáját a cukorral alacsony lángon, folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük.
  2. Ha van konyhai hőmérőnk, akkor pontosabban tudunk dolgozni, mert 80 fokig kell, hogy főzzük a krémet.
  3. Ekkor levesszük a tűzről és hozzáadjuk a kinyomkodott zselatint, majd a mascarponét, végül a tejszínt, mindegyiket egyesével elkeverve benne.
  4. A kávét lefőzzük, az amarettóval összekverjük, majd a babapiskótákat belemártjuk, és a krémmel rétegezve egy tetszőleges üvegtálba, tepsibe vagy kapcsos tortaformába lerakjuk. 5-6 órányi hűtés után frissen megszórjuk a kakaóval és már fogyaszthatjuk is.


Ezek is érdekelhetnek

Friss