Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hagyományos csirkepörkölt

75 perc
bonyolult
olcsó
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkecombokat megtisztítjuk, feldaraboljuk alsó-felső részre, majd besózzuk.
  2. A hagymát tisztítás után finomra vágjuk, majd felhevített zsírban megdinszteljük. Mikor aranysárga, a tűzről lehúzva megszórjukpirospaprikával, hozzátesszük a lecsót - vagy 2-2 db felkockázott friss paradicsomot és paprikát - majd a tűzre visszatéve lepirítjuk, felöntjük egy kevés folyadékkal, ismét zsírjára pirítjuk, majd újra felöntjük kevés folyadékkal. Ezt a műveletet szakaszos párolásnak hívják, így érjük el, hogy a pörköltszaftunk sűrű és zamatos legyen.
  3. Ezután beletesszük a darabolt csirkecombokat, és azokat, folyamatos folyadékpótlás mellett puhára pároljuk. Ha szükséges, sózzuk, vagy aki csípősen szereti, tehet hozzá csípős paprikát. Nokedlivel és tejföllel az igazi!

KLASSZIKUS, MÁJAS, GOMBÁS - HÁZIAS PÖRKÖLT RECEPTEK >>> 

OMLÓS HÚS ÉS SŰRŰ SZAFT: A TÖKÉLETES PÖRKÖLT TITKA 6 LÉPÉSBEN >>> 

ÍGY BONTS SZÉT EGY EGÉSZ CSIRKÉT - GÁBOR HENTES TANÁCSAI >>> 

Megjegyzés

Az igazi pörköltet nem szükséges ízesíteni semmilyen fűszerrel, bolti paprikakészítményekkel, ételízesítővel, az igazi karakterét a paradicsom-paprika páros és a jó minőségű fűszerpaprika adja.
A lecsó előzetes lepirítása azért szükséges, mert így egy jó lecsós pörköltalapra tesszük a húst, aminek a főzési ideje nem olyan hosszú, mint a vörös húsoknak. Ezzel a módszerrel készítem a nyúl- illetve harcsapörköltet is.
- esztiklock

Ezek is érdekelhetnek

Friss