Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Citromos női szeszély

70 perc
rafinált
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A tojásokat kettéválasztjuk, két tálba, külön a sárgáját, külön a fehérjét. A sárgájához adjuk a vajat és a cukor felét, és a csipet sót. Kézi robotgép vagy habverő segítségével addig keverjük, míg minden fel nem oldódik, és szép krémes állagot nem kapunk.
  2. Ezután hozzászitáljuk a lisztet és a sütőport, ízesítjük a reszelt citromhéjjal, folytatjuk a keverést addig, amíg egynemű tésztát nem kapunk.
  3. A sütőt előmelegítjük 170 fokra. 
  4. A tésztát egyenletesen eloszlatva egy sütőpapírral bélelt közepes tepsibe terítjük, majd a sütőbe tesszük 20 percre, ha az idő letelt, tűpróbával ellenőrizzük, ha nem tapad a tű felületére semmi, akkor a tészta jó, ha tapad, akkor pár percig még tovább sütjük.
  5. Amíg a tészta sül, a tojásfehérjét kemény, fényes habbá verjük, és miközben verjük, fokozatosan hozzáadjuk a maradék cukrot.
  6. Az elősütött meleg tésztára kenjük egyenletesen a baracklekvárt, majd erre kanalazzuk a tojáshabot, amit szintén egyenletesen elkenünk.
  7. Nem maradt más hátra, a tojáshabos süteményalapot visszatesszük a sütőbe további 20 percre, és szép aranybarnára sütjük.

Nézd meg videón, hogyan készül a citromos női szeszély!

Megjegyzés

Békebeli sütemény, aminek az eredetét pontosan nem tudjuk, elkészítése egyáltalán nem ördöngösség, házi sárgabaracklekvárral az igazi. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss