Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Citromos-mákos szelet

90 perc
bonyolult
megfizethető
8 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lapok hozzávalóit - a lisztet, a sütőport, a margarint, a porcukrot, a 3 tojássárgáját és a tejfölt - összekeverjük, majd összegyúrjuk. A tésztát kettéválasztjuk, majd az egyik adagot eloszlatjuk egy 24×39 centis tepsi hátoldalán, és 180 fokon kb 10-15 perc alatt megsütjük. Ezután ugyanígy megsütjük a másik adag tésztát is (ez a két lap a süti teteje és az alja).
  2. A középső tésztához a cukrokat a margarinnal, a reszelt citrom héjjal habosra keverjük, majd apránként hozzáadjuk a tejet, majd a mákkal és a sütőporral elkevert lisztet is. A keményre felvert tojáshabot egy fakanállal szépen beleforgatjuk. A tepsit szilikonos sütőpapírral kibéleljük, a tésztamasszát beleöntjük, elsimítjuk és 180 fokra melegített sütőben 35 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
  3. A krémhez egy tálban összekeverjük a vaníliás pudingport, a tejet, a citrom levét és lereszelt héját, a margarint és a cukrot.
  4. Összeállítjuk a süteményt: lerakunk egy lapot, amit megkenünk a krém egyik felével, majd rátesszük a középső tésztát és arra kerül a krém másik fele. Erre tesszük az utolsó lapot.
  5. A bevonathoz gőz felett megolvasztjuk a csokoládét, az étcsokihoz 1 evőkanál olajat, a fehér csokihoz 1 teáskanál olajat adunk. A sütemény tetejét megkenjük az étcsokoládéval, majd rákenjük a fehér csokit is. Hagyjuk megdermedni, majd állni egy kicsit.

    MÁKOS KOCKA CITROMOS MÁZZAL >>>

    CITROMKENYÉR - NAGYON CITROMOSAN >>>

    CITROMOS TÚRÓTORTA POFONEGYSZERŰEN >>>

Megjegyzés

Jó étvágyat kívánok a nagyon finom, citromos-mákos süteményhez! - ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss