Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 4 részre osztjuk, és egyenként vékony téglalapot nyújtunk (kb. 15x20 cm). 175 fokra előmelegített sütőben, sütőpapíros tepsiben vagy a tepsi hátulján világos színűre sütjük a 4 lapot.
A krémhez a tejet a liszttel állandó keverés mellett sűrű krémmé főzzük, ezt félretesszük hűlni. A vajat a cukorral, a vaníliás cukorral habosra kikeverjük, majd hozzátesszük a citrom reszelt héját, legvégül pedig a citrom kifacsart levét. A vajas keveréket hozzáadjuk a kihűlt tejes krémhez, és szép egyneműre keverjük habverővel vagy mixerrel.
A kihűlt lapokat egyenletesen betöltjük a krémmel. Egy éjszakát hűvös helyen állni hagyjuk, hogy a tészta megpuhuljon. Közvetlenül a tálalás, szeletelés előtt dekorcukorral díszíthetjük. Hamarabb azért nem érdemes, mert a krémtől elázhat és elolvadhat.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre