hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Citromos csemege

75 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 20 dkg liszt
  • 5 dkg zsír
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál cukor
  • 1/2 csomag sütőpor
  • csipet só
  • A krémhez:
  • 5 dl tej
  • 4 kanál liszt
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 1 citrom

Elkészítés

Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 4 részre osztjuk, és egyenként vékony téglalapot nyújtunk (kb. 15x20 cm). 175 fokra előmelegített sütőben, sütőpapíros tepsiben vagy a tepsi hátulján világos színűre sütjük a 4 lapot.

A krémhez a tejet a liszttel állandó keverés mellett sűrű krémmé főzzük, ezt félretesszük hűlni. A vajat a cukorral, a vaníliás cukorral habosra kikeverjük, majd hozzátesszük a citrom reszelt héját, legvégül pedig a citrom kifacsart levét. A vajas keveréket hozzáadjuk a kihűlt tejes krémhez, és szép egyneműre keverjük habverővel vagy mixerrel.

A kihűlt lapokat egyenletesen betöltjük a krémmel. Egy éjszakát hűvös helyen állni hagyjuk, hogy a tészta megpuhuljon. Közvetlenül a tálalás, szeletelés előtt dekorcukorral díszíthetjük. Hamarabb azért nem érdemes, mert a krémtől elázhat és elolvadhat.

Megjegyzés

Csak másnap szeletelhető szépen éles késsel, amikor a tésztalapok megpuhulnak. - Kismaccs1

Ezek is érdekelhetnek

Friss