A kiflit karikára vágjuk, meglocsoljuk a felforrósított cukros tejjel, megszórjuk a darált mákkal, a cukorral, a vaníliás cukorral és a lereszelt citromhéjjal, majd alaposan elkeverjük.
Egy lábasban a tojássárgáját a cukorral kézi habverővel habosra keverjük. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a lisztet, majd a tejjel csomómentesen elkeverjük, és sűrű krémmé főzzük.
A muffinformát vékonyan kikenjük vajjal, majd szétosztjuk benne a mákos kiflit. Mindegyik tetejére teszünk a krémből, majd a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, és a krém tetejére halmozzuk. 170 fokra előmelegített sütőben készre sütjük.
A tojáshabot habzsákból is a muffin tetejére nyomhatjuk, hogy még szebb legyen. Amióta elkészítettem ezt a receptet, karácsonykor hagyományos guba helyett is ezzel lepem meg a családot. Mindig nagy sikere van. - Bagyinszkiné Évi
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!