Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gyümölcstora szamócás

40 perc
rafinált
átlagos
6 adag
Hozzávalók
  • piskóta
  • 5 db tojás
  • 5 evőkanál kristálycukor
  • 5 evőkanál süteményliszt
  • ½ csomag sütőpor
  • krém:
  • 4 dl tej
  • 1 csomag jó minőségű szamócás pudingpor
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 5 dkg margarin
  • díszítés
  • 15 dkg szamóca
  • piros tortazselé
  • víz

Elkészítés

  1. A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Ezután hozzáadjuk a tojások sárgáját és habverővel alacsony fokozaton hozzádolgozzuk a felvert fehérjéhez. Ehhez a masszához hozzáadjuk a sütőport és hozzákanalazzuk a lisztet. Habverő segítségével ezeket óvatosan összedolgozzuk. A kész masszát kivajazott és kilisztezett gyümölcstorta formába öntjük és előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Amikor a piskóta megsült a tésztát konyharuhára borítjuk és hagyjuk kihűlni.
  2. A pudingport egy edénybe öntjük, hozzáadjuk a cukrot és folyamatos kevergetés mellett a tejet. Felforraljuk és sűrűre főzzük. Ezután kihűtjük, hozzáadjuk a margarint és robotgéppel habosra verjük. Az pudingos krémet a tortára tesszük és szépen elsimítjuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss