Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gyümölcsös piskótakorong

MME MME
45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 3 tojás
  • 3 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál cukor
  • fél csomag sütőpor
  • A krémhez:
  • 4,5 dl tejföl
  • 10 dkg porcukor
  • 30 dkg tehéntúró
  • 10 dkg margarin
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag fagyasztott gyümölcs (pl. málna, eper)

Elkészítés

Elkészítés: Lapos tepsiben háromtojásos piskótát készítünk hagyományos módon. Ha készen van, hagyjuk kihűlni, és egy pogácsaszaggatóval korongokat szúrunk ki belőle, amiket az alábbi krémmel töltünk meg:

A túrót a margarinnal, a vaníliás cukorral és a fele porcukorral kikeverjük. A tejfölt kikeverjük a porcukor másik felével. A 2 krémet vegyítjük egymással.

A korongok harmadára krémet halmozunk, erre jönnek a gyümölcsszemek, majd egy újabb krém
réteg és piskótakorong következik, és erre jön egy krémréteg és lezárásként a piskótakorong.

A tetejét díszítjük krémmel és gyümölccsel, pár órás hűtés után kínáljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss