Elkészítés: A piskótát a hagyományos módon készítjük el: a tojásfehérjét felverjük 1 evőkanál cukorral. A tojássárgáját összekeverjük 2 evőkanál cukorral, majd a fehérje keményre vert habját hozzáadjuk, lassan kevergetve a lisztet és a sütőport is belekeverjük. Vajjal kikent tortaformába (25 cm átmérőjű) öntjük. Kb. 180 fokon sütjük 15-20 percig, a formában hagyjuk kihűlni.
A joghurtot a vaníliás cukorral és a cukorral nagy edényben kikeverjük. A keményre vert tejszínt hozzáadjuk a joghurthoz, fakanállal alaposan összekeverjük.
2 dl vízben forrásig kevergetjük a zselatint, ha langyosra hűlt, a krémhez adjuk. Ezután a megtisztított, kimagozott, apróra vágott gyümölcsöt a krémbe szórjuk. A kész krémet a formában hagyott piskótára öntjük, és hűtőbe tesszük kb 1,5 órára.
A tetejére olyan színű tortazselét teszünk, amilyen a gyümölcshöz illik (pl.: meggyes tortához piros színű zselé illik). A tortazselé dermedéséhez ismét tegyük hűtőbe a süteményt.
Díszíthetjük még kimaradt gyümölccsel, tejszínhabbal, reszelt étcsokoládéval.
Tálalásig hűtőben kell tartani.