A halat besózzuk, kockára vágjuk, és betesszük a hűtőbe. Ha van, akkor tej és ikra is jó a levesbe.
A főzéskor a hagymát apróra vágjuk, egy edényben olajon megdinszteljük, felöntjük vízzel, megsózzuk. Szórunk bele bőségesen őrölt paprikát, vágunk bele chili paprikát, hozzáadjuk a halászlésűrítményt, és a sűrített paradicsomot.
Amikor felforrt, belerakjuk a cérnametéltet, kis idő elteltével a haldarabokat, öntünk bele vörösbort. Amikor megfőtt, tálaljuk. A tányérba merünk a halléből, ügyelünk rá, hogy lé, hal és tészta a kellő arányban legyen benne. Teszünk rá tejfölt és egy chili paprikát.
Tudom, ez nem a halászlevek csúcsa, de a bográcsot a nejem kidobta, a konyhában meg nem akartam büdösíteni. Főleg az alaplé főzését akartam elkerülni. Egyébként is, az ember nem egy főre főz halászlét. De mivel nagyon kívántam a halászlevet, hát így készítettem el. Remélem a bajaiak nem háborodnak fel nagyon. Ők sűrítményt nem használnak, alaplét főznek, s tejfölt sem tesznek rá. A tészta az stimmel. - hobbychef
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!