A megtisztított gyömbért finomra vágjuk. A hosszában felhasított vaníliarúd belsejét kikaparjuk. A tejszínt felforraljuk a gyömbérrel, a kikapart vaníliavelővel, a tejjel és a narancshéjdarabbal együtt, majd félrehúzzuk és állni hagyjuk kb. 10 percig.
A sütőt előmelegítjük 120 fokra. A tojássárgájákat és a cukrot robotgép habverőjével habosra keverjük. Szűrőn keresztül beleöntjük a gyömbéres tejet – közben a szűrőn maradt pépet jól kinyomkodjuk –, majd simára keverjük, és négy, kb. 12 cm átmérőjű lapos tálkába merjük.
A tálkákat tepsibe tesszük, és annyi forró vizet öntünk köréjük, hogy a magasságuk kétharmadáig érjen. Az előmelegített sütő legalsó sínjére tolva pároljuk kb. 40 percig. A krém megszilárdulása után a vízből kivett a formákat hűlni hagyjuk, majd folpakkal letakarva a hűtőbe tesszük legalább 3 órára.
Végül a krémet adagonként egyenletesen megszórjuk a nádcukorral, és karamellizálópisztollyal ráégetjük. Azonnal tálaljuk.