hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Banános créme brulée

45 perc
rafinált
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt 160 fokra előmelegítjük. Tiszta konyharuhát terítünk egy tűzálló tál aljába. Felforraljuk a tejszínt, a cukor felét habosra keverjük a tojássárgájával. A forró tejszínt folytonos kevergetés mellett a sárgájás keverékre öntjük, majd 4–6 percre visszatesszük a tűzre (akkor jó, ha a krém egyenletesen bevonja a fakanalat.)
  2. Tűzálló tálkákba töltjük a krémet, a tetejükre 2-2 vékony szelet banántnyomunk, és az előkészített, konyharuhás tálba tesszük. Felöntjük a formák feléig érő vízzel, és a forró sütőbetoljuk 15–20 percre, hogy puding sűrűségű, kissé remegős legyen. A hűtőbe tesszük néhány órára, majda tetejüketmegszórjuk a megmaradt cukorral, és karamellizálópisztollyalmegpirítjuk.
A kekszalapos tortácskákat úgy vehetjük ki legkönnyebben a körgyűrűből, ha oldalukat átmelegítjük karamellizálópisztollyal.

Ezek is érdekelhetnek