Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gyömbéres vitaminbombát dobott piacra a Lidl

default user icon
MME
A tavasz beköszöntével nem árt felturbózni a szervezetünket, hogy elkerüljük a tavaszi fáradtságot. Fontos, hogy ilyenkor tápanyagban és vitaminban gazdag zöldségeket és gyümölcsöket fogyasszunk. Akinek nehézséget okoz beszerezni ezeket minden nap, azoknak ideális megoldást nyújt a Lidl Magyarország új terméke.

A Lidl Magyarország február végétől egy olyan új bio terméket vezetett be a kínálatába, mely fontos szerepet játszhat az egészségmegőrzésben és amellyel többek között természetes módon erősíthető az immunrendszer ellenálló képessége is.

A Solevita bio gyömbér shot minden összetevője biogazdálkodásból származik, tartalmát tekintve egy bio gyömbér gumóból, egy bio almából és negyed citromból közvetlen préselés útján nyert ital. Mind a három összetevő már önmagában is értékes tápanyagokat és vitaminokat tartalmaz és nagyon jó hatással van az egészségre.

 

Alma

Bizonyára ismerős az a mondás, hogy "minden nap egy alma az orvost távol tartja". Az alma méltán szolgált rá a vitaminbomba névre. Sok benne a C-vitamin, mely az immunrendszer élénkítésén túl a sejtkárosító szabad gyököket is megköti. Az alma húsában jelentős mennyiségű pektin található. Ez a vízoldékony rostanyag érdekes módon a hasmenés és a székrekedés ellen egyaránt hatékony. A kutatások szerint megköti a vastagbélben a különböző méreg- és rákkeltő anyagokat, így véd a daganatok, elsősorban a vastagbélrák ellen.

Gyömbér

Kétségtelen, hogy a gyömbér nagyon egészséges: egyre növekvő népszerűségének köszönhetően nem csak a kulináris ételek fűszerezéséhez használják, hanem igazi csodaszerként emlegetik. A gyömbért elsősorban kiváló gyomorerősítő, emésztést segítő hatása miatt kedvelik sokan, de ellenállóbbá teszi a szervezetet, elűzi a fájdalmat, és a rosszullétet is enyhíti. Kiváló hatással van a megfázásra, torokfájásra is. Egyik fő összetevője, a gingerol. Egyes kutatások szerint ez a vegyület a rákos megbetegedések, különösen a vastagbélrák kialakulásának kockázatát csökkentheti.

Citrom

A citromnak magas a C-vitamin tartalma. Egyetlen közepes méretű citrom egy átlagos felnőtt napi C-vitamin-szükségletének 40 százalékát képes biztosítani. A C-vitamin ugyanis különösen fontos szereplő a megfázás és az influenza elleni harcban. Kedvező hatással van immunrendszerünkre, segít növelni a fehérvérsejtek számát, és fokozza működésüket. A citromot a diétázók is szeretik alacsony kalória- és szénhidráttartalma miatt. Sokan egy pohár langyos, citromos vízzel indítják a napot, mert felgyorsíthatja az emésztést.

A Lidl Magyarország az egészséges táplálkozás és a tudatos életmód hazai népszerűsítésének éllovasa. A vállalat számára kiemelten fontos, hogy olyan termékek széles választékát kínálja vásárlóinak, melyek hozzájárulnak egészségük megőrzéséhez. Természetes összetevői által a Solevita bio gyömbér shot fontos kiegészítője lehet a mindennapi táplálkozásnak, rendkívül magas vitamintartalmának köszönhetően pedig hozzájárul az immunrendszer erősítéséhez. A termék ideális megoldást nyújthat azoknak, akik a tudatos táplálkozás irányelveit szeretnék követni a mindennapokban is.

A PLMA saját márkás termékgyártók szövetsége által rendezett 2019-es "World of Private Label" nemzetközi kiállításon a Solevita bio gyömbér shot a kiválóknak járó kitüntetést, az International „Salute to Excellence” díjat nyerte el.


Ezek is érdekelhetnek