Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gulyásleves egyszerűen

90 perc
bonyolult
megfizethető
2 adag

Elkészítés

  1. A gulyásleves elkészítéséhez a felhevített zsíron üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát. Ezután hozzáadjuk a felkockázott, sózott, borsozott húst, majd fehéredésig pirítjuk.
  2. Amikor kifehéredett, megszórjuk a pirospaprikával és az ételízesítővel, felöntjük 0,5 dl vízzel, majd pár percig kevergetve pároljuk. Ezután felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje, majd félpuhára főzzük a húst.
  3. Amikor a hús félig megpuhult, hozzáadjuk az ízlés szerint felvágott sárgarépát, petrezselymet, zellert, paprikát és a paradicsomot, majd még egy kevés vízzel felöntjük. Hozzáadjuk az egész borsokat, a köménymagot és a sót, és így főzzük tovább.
  4. Amikor a hús már majdnem teljesen megpuhult (kb. 35 perc múlva), beletesszük a kockára vágott krumplit, és 10 perc alatt teljesen készre főzzük a levest. 
  5. Tálaláskor a leves mellé kínálhatunk kenyérszeleteket vagy pogácsát.

Megjegyzés

Ízlés szerint főzhetünk bele csipetkét is. A gulyáslevest szerintem minden magyar családban ismerik, sőt szeretik, és rendszeresen meg is főzik. Az ízesítése eltérő lehet, én például a receptben leírt módon készítem. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss