A marhát megtisztítjuk és felkockázzuk, a hagymát és a fokhagymát megpucoljuk és felaprítjuk, a burgonyát, sárgarépát, fehérrépát és zellert megpucoljuk és feldaraboljuk, a paprikát és paradicsomot apró kockákra vágjuk.
A zsíron üvegesre pirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a húst, és fehéredésig pirítjuk.
Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel és a kétféle fűszerpaprikával, hozzáadjuk a paprikát és paradicsomot is, majd nagy lángon szakaszosan pároljuk, folyamatosan kavargatva, vízzel öntögetve, ameddig meg nem puhul a hús.
Ameddig párolódik a hús, addig a csipetkéhez mindent összegyúrunk, és konyharuhára csipkedjük a tésztát, hadd szikkadjon a napon kicsit.
Ha a hús puha, akkor hozzáadjuk a gyökérzöldségeket, és a maradék vízzel felöntjük, sózzuk.
Amikor megpuhultak a zöldségek, akkor a csipetkét és a fokhagymát hozzáadjuk, majd 10 perc alatt készre főzzük.
Nézd meg videón is, hogyan készül a gulyás bográcsban: