hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Slambuc bográcsban egyszerűen

MME MME
90 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Allergének
  • Glutén
  • Tojás

Elkészítés

  1. A slambuc elkészítéséhez a szalonnát felkockázzuk, a kolbászt felkarikázzuk, a hagymát, burgonyát megpucoljuk és felkockázzuk, a paprikákat felkarikázzuk, a paradicsomot összevágjuk és a laska tésztát nagy darabokra törjük.
  2. A zsírt, a kolbászt és a szalonnát beletesszük a bográcsba és zsírjára pirítjuk, majd kivesszük a húsokat a zsírból.
  3. Ezután a laska tésztát pirítjuk bele, majd azt is kivesszük belőle.
  4. A hagymát üvegesre pirítjuk és hozzáadjuk a lecsópaprikát, a paradicsomot és 5 perc után a burgonyát is.
  5. Pár perc pirítás után hozzáadjuk a vizet és felforraljuk, majd pirospaprikázzuk, sózzuk, borsozzuk és a tésztát is beleszórjuk.
  6. Ha kezd puhulni a tészta, a kolbászos szalonnát és az erős paprikát is hozzáadjuk, szükség esetén vízzel pótoljuk.
  7. Ha minden puha, hagyjuk egy fél órát állni, hogy összeérjenek az ízek és utána fogyasszuk jól behűtött kovászos uborkával.

Nézd meg videón, hogyan készül a slambuc bográcsban:

Ezek is érdekelhetnek

Hasonló receptek

Friss