hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Göngyölt szűzpecsenye sült tojásos spagettivel

60 perc
rafinált
költséges
4 adag
Hozzávalók
  • A húshoz:
  • 2 db szűzpecsenye
  • 10 darab bacon (szeletelt)
  • bors
  • mustár
  • friss zsályalevelek
  • A mártáshoz:
  • 15 dkg füstölt sajt
  • 1- 2 dl tejszín
  • A körethez:
  • 50 dkg spagetti tészta
  • olaj
  • 8 db tojás

Elkészítés

  1. A szűzpecsenyét megtiszítjuk, megmossuk és szárazra töröljük. Megsózzuk, megborsozzuk, és megkenjük mustárral. Folpackba csomagoljuk, és 1-2 napra a hűtőbe tesszük.
  2. A húst kicsomagoljuk, befedjük a zsályalevelekkel és körbetekerjük a szeletelt baconnel. Egy nagyobb darab fóliára fektetjük, becsomagoljuk, és egy tepsibe fektetjük. 190 fokon 20-25 percig sütjük. Kibontjuk, és a levét óvatosan egy kisebb edénybe öntjük. A göngyölt húst visszatesszük a tepsibe, és grill fokozaton 2-3 percig sütjük. Kivesszük, egy tálra helyezzük és azonnal letakarjuk egy fóliával.
  3. A sütés során keletkezett levet felmelegítjük, hozzáadjuk a lereszelt füstölt sajtot és a tejszínt. Összekeverjük, és félretesszük.
  4. A spagettit sós vízben megfőzzük, és leszűrjük. Egy serpenyő közepére olajat csorgatunk, rátesszük a spagetti negyedét, megpirítjuk, és ráöntünk 2 db felvert tojást. Megsózzuk, és egy rövid ideig sütjük. Tányérra tesszük, és ugyanígy elkészítjük a másik három adag tésztát is.
  5. A húst ferdén, ujjnyi vastagon felszeleteljük, a kisütött spagetti mellé helyezzük, és meglocsoljuk a forró mártással.

Megjegyzés

Ízletes, laktató fogás. Bármikor, akár ünnepi alkalomra elkészítve is megállja a helyét. Jó szívvel ajánlom! Jó étvágyat kívánok! - Moms

Ezek is érdekelhetnek

Friss