Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szűzpecsenye Wellington módra II.

120 perc
mester
megfizethető
4 adag

Elkészítés

Elkészítés: A szűzpecsenyét néhány órára vagy akár 3-4 napra bepácoljuk olaj, mustár, só, borsés sertésfűszer keverékébe.

A húst serpenyőben kb. 40 perc alatt elő/megsütjük. (Így biztosan nem lesz nyers belül és a leveles tészta sem fog később megégni.)

Apróra vágjuk a hagymát és a petrezselyemzöldet, és a gombával együtt késes botmixerrel felaprítjuk. A felkockázott füstölt szalonnát zsírjára sütjük (a kisült zsír nagy részét kiöntjük a serpenyőből, mert sok lenne), majd beletesszük a gombás masszát, és pirítjuk néhány percig. Sóval, borssal ízesítjük.

A kinyújtott leveles tésztára kenjünk a gombás masszát úgy, hogy a szélein pár cm-t szabadon hagyunk. Az elősütött szűzpecsenyét a tészta közepére helyezzük és beletekerjük, végeit lehajtjuk.

Felvert tojással lekenjük, és 170 °C-os előmelegített sütőben 30-40 percig sütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss