Elkészítés: A húst megmossuk, és 3 liter hideg vízben feltesszük főni. Amikor félig megpuhult, kiemeljük a fazékból.
A húslét félretesszük, a húst feldaraboljuk, ledaráljuk, majd összekeverjük a meghámozott, nyersen lereszelt burgonyával, a tojással, valamint annyi liszttel, hogy könnyen formálható tésztát kapjunk.
Az így elkészített tésztából teáskanállal kis gombócokat formálunk, és forrásban lévő, sós vízben negyed óráig főzzük.
A gombócokat kiszedjük a léből, levesestálba helyezzük. A félretett húslébe törött borsot, babérlevelet teszünk, és újraforraljuk. Ha szükséges, utánsózzuk. Liszttel és tejföllel habarást készítünk, és kevergetés közben a leveshez adjuk. Ízlés szerint ízesítjük ecettel, majd a gombócokra öntve forrón
tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre