Elkészítés: A megtisztított hagymát kockákra vágjuk. A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük. A tojást keményre főzzük, majd tojásszeletelővel felszeleteljük. A kiflit felkarikázzuk.
Olajon a hagymát üregesre pároljuk, majd hozzáadjuk a gombát, sóval, borssal, pirospaprikával, ételízesítővel fűszerezzük, és egy kis víz hozzáadásával megpároljuk. Ízlés szerint pici erőspaprikát is adhatunk hozzá.
Olajjal kikent tűzálló tál aljára lerakunk egy sor kiflikarikát, és meglocsoljuk kevés langyos tejjel. Ráhalmozzuk a gomba felét, amit tojáskarikákkal borítunk be. A következő réteg megint kifli, tejjel meglocsolva, majd a maradék gomba következik, a tetejére ismét tojáskarikák. Kiflikarikákkal fejezzük
be a rétegezést, amit a reszelt sajttal elkevert tejföllel és egy kis tej hozzáadásával öntünk le.
Forró sütőbe toljuk, és 30 percig sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre