Adventi vásárok a Várkert Bazártól Kőszegig: 3 hangulatos program a karácsony jegyében

3 helyszín, ahol gasztroélmények várnak 2016. adventjének második hétvégéjén!

Advent a Várkert Bazárban

A Lánchíd utcában a Magyar Street Food Egyesület 12 büfékocsija kínál ínyencfalatokat, amelyeket egy panorámás melegedősátorban fogyaszthatsz el. A Bazár előtt megcsodálhatod a Hello Wood 7 méteres adventi installációját, amelyen vasárnaponként ismert művészek gyújtják meg a gyertyákat, az egyedi faházikókban pedig képző- és iparművészeti ajándéktárgyakat vásárolhatsz. Az épületben január 6-áig lehet megtekinteni az Angyal zenéje, gyertyafény című kiállítást. A régi korok karácsonyát megidéző tárlaton megtudhatod, hogyan ünnepeltek a paraszti világban és a városi otthonokban, mekkora értéknek számított a szaloncukor, mit jelképeztek a fára kerülő édességek és hogyan tréfálták meg a gyerekeket szép csomagolásba rejtett fagyasztott zöldségekkel.

Részletek >>>   

Adventi vásár, disznóvágás és borjurta Vácott

Korán kelj szombaton, mert reggel 8-kor kezdődik a Vendégvárók Váci Egyesülete és a Tragor Ignác Múzeum összefogásával rendezett VI. Váci Disznóvágás! Végignézheted, hogyan végzi a pörzsölést, feldolgozást és hurkatöltést Pintér Sándor hentesmester csapata, majd a kóstolás sem marad el. Ha érdekelnek a disznóvágás hagyományai és kíváncsi vagy a váci hurka történetére, látogass el a múzeumba, ahol a régi eszközöket is bemutatják. A Főtéren sorakozó bódékban december 31-éig gazdag választékban kínálnak kézműves portékákat, ajándéktárgyakat, lélekmelegítő italokat és harapnivalót. Ne hagyd ki a Borjurtát sem, ahol piros fazékban, sparhelten főzik a forralt borokat fehér és vörös, édes, szárazabb és különleges fűszerezésű változatban.

Részletek >>>   

Advent Kőszegen a Natúrpark finomságaival

Szombaton és vasárnap délután 2-től estig kézműves kirakodóvásárt tart az Írottkő Natúrparkért Egyesület. A barokk Jurisics téren műsort adnak a térség kulturális egyesületei, kézműves csemegéket kóstolhatsz és vásárolhatsz, tolonghatsz a Jézuska postaládája előtt és mókás dolgokat nyerhetsz zsákbamacskán. Forralt borral a kézben elsétálhatsz az ünnepi díszbe öltözött Natúrpark Virágudvarba, hogy helyi kézművesek portékáiból válogass vagy böngészhetsz Piri néni közeli kincsesboltjában. A Rájnis utcai Postamúzeumban kézzel írt karácsonyi képeslapokat nézegethetsz, ha nosztalgiázni támad kedved. Forró csokiért és ünnepi édességekért térj be a főtéri CsokiSzegbe, ahol olyan különleges desszert is kapható, mint a Kőszegi Kézműves Sörrel készült SörBon.

Részletek >>>   

AZ ADVENTI VÁSÁRON TÚL: EGYÜNK SACHER TORTÁT ÉS ROPPANÓS VIRSLIT IS BÉCSBEN >>>

ADVENTI VÁSÁROK, AVAGY HANGULATGYŰJTŐ KIRUCCANÁSOK >>>

MÉG TÖBB IZGALMAS PROGRAMOT TALÁLSZ ITT >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss