A csirkemellet enyhén besózzuk, és félretesszük. A cukkinit ízlés szerint feldaraboljuk, a lila hagymát megpucoljuk, félbevágjuk, és vékonyan felszeleteljük.
A mascarponéhoz hozzáadjuk a mustárt, az apróra vágott kakukkfüvet és petrezselyemzöldet, egy teáskanál sót, majd összekeverjük alaposan. Ezután vastagon rákenjük a csirkemellre a fűszeres krémsajtot. (Én előző este előkészítettem a húst, majd sütésig a hűtőbe tettem.)
A tepsit kikenjük zsírral, majd belehelyezzük a fűszeres-krémsajtos csirkemelleket. Ezután körérakjuk a feldarabolt cukkinit, és a felszeletelt lila hagymát, aláöntjük a bort, majd alufóliával lefedjük. (Bor helyett vizet is önthetünk alá.)
Előmelegített sütőbe helyezzük, majd közepes hőmérsékleten 40-45 percig pároljuk. Amikor a hús és a zöldségek puhára párolódtak levesszük a fóliát, visszatesszük a sütőbe, és 10-15 percig sütjük még, hogy egy kis színt kapjon a hús is, és a zöldségek is.