Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldséges rakott csirkemell sok-sok parmezánnal

MME MME
90 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldséges rakott csirkemell elkészítéséhez legelőször meghámozzuk a krumplit, majd vékonyan felkarikázzuk. A cukkinit mosás után, hámozás nélkül szintén karikákra vágjuk. A húst felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk és őrölt paprikával is határozottan megszórjuk. Miután a lila hagymát megpucoltuk, szeletekre vágjuk, utána pedig a zöldhagymát is felaprítjuk.
  2. Kivajazunk egy hőálló tálat, amit szépe lerétegezzük a korábban felszeletelt, felkarikázott, felaprított hozzávalókkal. A krumpli kerül legalulra, amit sózunk, borsozunk, majd erre megy a szeletelt csirkemell őrölt paprikával meghintve, aztán a hagymák, a tetejére pedig a cukkini is felkerül fedésként.
  3. Az öntethez a túrót, a sajtot, a tejszínt és a tojást jó alaposan összekeverjük. Fűszerezzük kakukkfűvel, majd ráöntjük a rakottasra. Ezután nincs más dolgunk, mint egy 180 fokra előmelegített sütőben 40 percig lefedve sütjük a zöldséges rakott csirkemellet. Ha letelt az idő, kivesszük sütőből, jó alaposan megszórjuk parmezánnal, aztán fólia nélkül további 10 percre visszatoljuk.  

Ajánljuk még:

NÉZD MEG VIDEÓN IS, HOGYAN KÉSZÜL A ZÖLDSÉGES RAKOTT CSIRKEMELL SOK-SOK PARMEZÁNNAL >>> 

KÖLESES TÖLTÖTT KÁPOSZTA >>>

KOLBÁSZOS-SAJTOS TEPSIS KRUMPLI >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss