Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Flódni karácsonyra

75 perc
egyszerű
költséges
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A meghámozott almát lereszeljük, kinyomkodjuk a levétől, majd összekeverjük a citrom levével, a cukorral és a fűszerekkel. Hozzáöntjük a bort, és addig pároljuk, amíg elfő az összes leve.
  2. A mákos réteghez a cukrot a vízzel, a mézzel, a citromhéjjal és a borral szirupos állagúra forraljuk, hozzáadjuk a mazsolát, és összekeverjük a mákkal. A diós tölteléket is ugyanígy készítjük el.
  3. A tésztához a lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a felkockázott vajat, a porcukrot, a sót, az élesztőt és gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojások sárgáját és annyi fehérbort, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk. Ezután fóliába csomagoljuk, és 30 percre hűtőbe tesszük.
  4. Egy 20 x 30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral úgy, hogy a szélei mind a négy oldalon túllógjanak. Ezután összeállítjuk a sütit. A tésztát 5 egyforma részre elosztjuk. Az első tésztagombócot a tepsibe nyújtjuk, rákenjük a diós tölteléket és rásimítjuk a tésztát, majd rákenjük a mákos tölteléket. A mákos réteget befedjük a harmadik tésztagombóccal, majd erre kenjük a lekvárt, és rásimítjuk a negyedik tésztalapot is. A tésztán eloszlatjuk az almás tölteléket és befedjük az utolsó tésztalappal.
  5. A tetejét lekenjük a tojássárgájával, és megszurkáljuk villával. Előmelegített sütőben 170 dokon kb. 50 - 60 percig sütjük.

    FLÓDNI, AZ EZERJÓ SÜTEMÉNY >>> 

Megjegyzés

Érdemes rászánni az időt erre az ezerjó szeletre, mert nagyon finom, talán még finomabb a bejglinél is. - Baloghné Judit

Ezek is érdekelhetnek

Friss