Elkészítés: Hőálló tálban a kávéskanál olívaolajat elkenjük, majd a száraztészta egyik felét a tál aljába szórjuk. (Ne lepődjünk meg itt rögtön az elején, jó lesz, ki van próbálva. :)
Picit megszórjuk sóval, majd az előzőleg felszeletelt paradicsom egyik felét egyenletesen eloszlatjuk a tetején, megsózzuk, és bazsalikommal megszórjuk ízlés szerint. Ha szeretjük a fokhagymás ízeket, 1 gerezd apróra vágott fokhagymát is tehetünk bele. A szintén feldarabolt mozzarella egyik felét rátesszük, ezután jöhetnek a rákocskát teljes mennyiségben. Majd a maradék alapanyagokat az előbbi sorrendben újra rétegezzük. Az egész alá 2-3 evőkanál vizet tehetünk - így picit hamarabb lesz kész, majd lefedve közepes hőfokon készre sütjük. Ne féljünk, a tészta megpuhul biztosan, de idő kell neki. Fogjuk látni, amikor kész. A tetejére szórhatunk parmezánt is.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre