Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gnocchi paradicsomos-ricottás szósszal

MME MME
5 5/5
30 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • A gnocchihoz:
  • 50 dkg főtt burgonya meghámozva
  • 15 dkg liszt
  • 1-2 db tojás
  • bors
  • szerecsendió
  • 4-6 ek friss petrezselyem és mentalevél
  • A paradicsomos-ricotta szószhoz:
  • 10 db érett paradicsom
  • olívaolaj
  • 15 dkg ricotta
  • 1 csokor bazsalikom
  • bors

Elkészítés

  1. A gnocchihoz a burgonyát pürésítjük, liszttel, tojással eldolgozzuk, majd sóval, borssal és zöld fűszerekkel ízesítjük. A tésztából 1,5 cm átmérőjű hengert formázunk, és 1,5 cm-es darabokat vágunk le. Golyókat sodrunk belőle, majd villával kicsit lenyomkodjuk. Forró sós vízben kifőzzük.
  2. A paradicsom-ricottás szószhoz a paradicsomokat felnegyedeljük, majd apró kockákra vágjuk. Serpenyőben az olajat felforrósítjuk, a paradicsomokat ebben lesütjük, sóval, borssal ízesítjük. A bazsalikomot vékony csíkokra vágjuk.
  3. A gnocchit a paradicsomhoz adjuk a serpenyőben, közvetlenül tálalás előtt hozzáadjuk a ricottát és a bazsalikomot.

    ÍGY KÉSZÜL AZ IGAZI OLASZ PARADICSOMSZÓSZ: 6 EGYSZERŰ LÉPÉS + 3 EREDETI RECEPT! >>> 

    PIZZA, SPAGETTI, TIRAMISU ÉS MÉG SOK REMEK OLASZ RECEPT >>> 

    NOKEDLI, GNOCCI, SZTRAPACSKA >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss