Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Feketeerdő-torta

135 perc
rafinált
átlagos
10 adag
Hozzávalók
  • 24 cm-es tortához
  • 4 tojás
  • 4 dkg kakaópor
  • 25 dkg kristálycukor
  • 30 dkg liszt
  • 2,5 dl tej
  • 4 ek étolaj
  • 1 cs. sütőpor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • Krémhez:
  • 4 dl tej
  • 1 vanília aroma vagy 1 db vanília rúd
  • 5 dkg keményítő
  • 5 dkg cukor
  • 4 dl tejszín
  • 100 g fehércsoki
  • Meggyes zselé:
  • 20 dkg fagyasztott meggy
  • 2 ek krisztálycukor
  • 1 zselatinlap
  • Burkolókrém:
  • 3 dl tejszínhab
  • Díszítés:
  • 2 dl tejszínhab
  • 15 szem meggy
  • 15 db csokidísz + csokireszelék

Elkészítés

  1. A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét egy keverőtálba tesszük, 5 dkg cukorral felverjük közepes keménységűre. Másik tálban kézi habverővel a tojások sárgáját, a tejet, az olajat, a 20 dkg cukrot és a vaníliás cukrot elkeverjük. Harmadik tálban az átszitált lisztet, a sütőport és a kakaóport elkeverjük. A tojássárgájás keverékhez apránként hozzáadjuk a száraz hozzávalókat. Végül a tojásfehérjével fellazítjuk. Egy tortakarikát kibélelünk sütőpapírral, az alját kivajazzuk, és beleöntjük a masszánkat. 155 fokon, alsó-felső sütéssel egy 60-70 perc alatt készre sütjük. A krémez a tejszínt felmelegítjük és hozzákeverjük a fehércsokit. Amikor teljesen elolvadt, akkor ezzel készen vagyunk és 2 órára legalább hűtőbe tesszük. Ezután a tejből, keményítőből és cukorból sűrű pudingot főzünk. Amikor elkészült hozzáadjuk a vaníliát is, kihűtjük. Amikor kihűlt a tejszínes keverékünk, kemény habbá verjük, és hozzáadjuk a pudinghoz, elkeverjük, ezzel készen van a krémünk. A meggyet a kristálycukorral elkezdjük felmelegíteni, közben a zselatinlapot hideg vízbe áztatjuk. 5 perc elteltévek kinyomkodjuk a víztől, majd a meggyes keverékbe tesszük. Egy percig főzzük, majd elzárjuk, kihűtjük a meggyes zselét. Torta összeállítása: A tortát először ketté, majd azt is ketté vágjuk, így 4 lapot kapunk. Minden lapot megkenünk a krémmel és a meggyes zselé haramadát is rásimítjuk. Ezt háromszor megismételjük, majd a torta tetejét és oldalát is megkenjük a krémmel. Ezt követően hűtőbe tesszük egy 5-6 órára. Ezt követően elvégezzük a torta burkolását a felvert tejszínhabbal. Majd díszítjük a tortát tetszőlegesen tejszínhabbal, meggyel, csokidíszekkel és csokireszelékkel.

Ezek is érdekelhetnek