A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét egy keverőtálba tesszük, 5 dkg cukorral felverjük közepes keménységűre.
Másik tálban kézi habverővel a tojások sárgáját, a tejet, az olajat, a 20 dkg cukrot és a vaníliás cukrot elkeverjük.
Harmadik tálban az átszitált lisztet, a sütőport és a kakaóport elkeverjük.
A tojássárgájás keverékhez apránként hozzáadjuk a száraz hozzávalókat. Végül a tojásfehérjével fellazítjuk.
Egy tortakarikát kibélelünk sütőpapírral, az alját kivajazzuk, és beleöntjük a masszánkat.
155 fokon, alsó-felső sütéssel egy 60-70 perc alatt készre sütjük.
A krémez a tejszínt felmelegítjük és hozzákeverjük a fehércsokit. Amikor teljesen elolvadt, akkor ezzel készen vagyunk és 2 órára legalább hűtőbe tesszük.
Ezután a tejből, keményítőből és cukorból sűrű pudingot főzünk. Amikor elkészült hozzáadjuk a vaníliát is, kihűtjük.
Amikor kihűlt a tejszínes keverékünk, kemény habbá verjük, és hozzáadjuk a pudinghoz, elkeverjük, ezzel készen van a krémünk.
A meggyet a kristálycukorral elkezdjük felmelegíteni, közben a zselatinlapot hideg vízbe áztatjuk. 5 perc elteltévek kinyomkodjuk a víztől, majd a meggyes keverékbe tesszük. Egy percig főzzük, majd elzárjuk, kihűtjük a meggyes zselét.
Torta összeállítása:
A tortát először ketté, majd azt is ketté vágjuk, így 4 lapot kapunk. Minden lapot megkenünk a krémmel és a meggyes zselé haramadát is rásimítjuk. Ezt háromszor megismételjük, majd a torta tetejét és oldalát is megkenjük a krémmel. Ezt követően hűtőbe tesszük egy 5-6 órára. Ezt követően elvégezzük a torta burkolását a felvert tejszínhabbal. Majd díszítjük a tortát tetszőlegesen tejszínhabbal, meggyel, csokidíszekkel és csokireszelékkel.