Másnap leöntöttem róla a vizet, majd újra feleresztettem, hozzáadtam a borsót, rávágtam a chili paprikát, sóztam, borsoztam, belemorzsoltam a leveskockát, és feltettem főni.
A májat alaposan megmostam többszöri vízcserével, majd eltávolítottam az inakat, epe maradványokat, és szétválasztottam őket.
Megpucoltam a hagymákat, a vöröshagymát karikákra vágtam, a fokhagymát szeleteltem.
Egy serpenyőben kevés olívaolajon félig megpirítottam a bacont, majd hozzáadtam előbb a vöröshagyma karikákat, később a fokhagymát. Borsoztam, végül hozzáadtam a májat.
A rizst gyakorta megkevertem, időnként adtam hozzá vizet, a végén fehérbort. Kevertem bele vajat.
Időközben a máj szépen megsült, úgyhogy tálalhattam, de előbb még megsóztam, és szórtam rá pirospaprikát.