Elkészítés: A krumplikat jól megmossuk, s héjastul feldaraboljuk. A füstölt szalonnát kockára vágva, a kolbászt karikára vágva átsütjük, majd kiszedjük a fazékból. A zsírjában megdinszteljük a hagymát, visszatesszük a sült szalonnakockákat, beledobjuk a kicsire vágott héjas krumplit, a szeletelt fokhagymát, a gombát és a paprikát. A zellerzöldről leszedjük a leveleit, és a szárát kis karikákra vágva beletesszük. A zöldet vágódeszkán apróra vágjuk, hozzáadjuk a leveshez, s addig főzzük, míg a krumpli puha, de roppanós lesz.
A tejszínt és a tejfölt pici liszttel simára keverjük egy bögrében, és forrás közben hozzáadjuk a levesünkhöz, egyet rottyantunk rajta, hogy sűrűsödjön.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!