A lisztet összemorzsoljuk a hideg vajjal, a sóval és a cukorral (vagy robotgépben összekeverjük). Ezután néhány kanál hideg víz segítségével gombóccá formáljuk, majd folpackba csomagolva legalább fél órát pihentetjük a hűtőben.
A tejszínt és a tejet egy lábasba öntjük. A vaníliarudat félbevágjuk, kikaparjuk belőle a magokat, és a tejszínes keverékhez adjuk, majd együtt felforraljuk. Ezután hagyjuk pár percig hűlni.
A tojássárgákat a cukorral fehéredésig keverjük, majd belekeverjük a keménytőt. Kis adagokban hozzáadjuk a vaníliás tejet (vigyázva - ha még meleg - nehogy kicsapódjon a fehérje), és egyenletesen elkeverjük benne. Ezután visszaöntjük a lábasba, és folyamatos keverés mellett mérsékelt lángon besűrítjük, majd lehűtjük.
A szilvákat megmossuk, kimagozzuk és cikkekre vágjuk. Egy serpenyőben felhevítjük a vajat, és hozzáadjuk a szilvát. Meghintjük a nádcukorral, és hagyjuk, hogy karamellizálódjon a gyümölccsel. Végül fahéjjal ízesítjük.
A tésztát 3-4 mm-re kinyújtjuk, és kivágunk belőle a sütőformáknak megfelelő darabokat. A tésztát egyenletesen a formákba nyomkodjuk, majd vaksütéssel 180 fokon 10-12 percig sütjük. Kivesszük belőle a nehezéket, majd további 2-3 percig sütjük. Ezután mindegyiket ,egtöltjük a krémmel, elrendezzük rajta a szilvát, és megszórjuk a zsiradék nélkül megpirított mandulával.