A szilvát megmossuk, kimagozzuk, félbevágjuk. Meghintjük a cukrokkal, fűszerekkel, elkeverjük a keményítővel és egy pitesütő tálba tesszük.
A tésztához elkeverjük a száraz alapanyagokat, hozzáadjuk a kis kockákra vágott vajat és az egészet elmorzsoljuk. A tojást kissé felverjük, hozzáadjuk a tejszínt, alaposan elkeverjük és a vajas liszthez adjuk, majd fakanállal kidolgozzuk a tésztát.
Két evőkanállal vagy vizes kézzel kisebb halmokat formázunk a tésztából és szépen kirakjuk vele a szilva tetejét és megszórjuk a mandulával. Nem kell hermetikusan, de azért mindenhová jusson.
170 fokra előmelegített sütőben, hőlégkeveréssel kb. 35 perc alatt aranyszínűre sütjük. Langyosan, enyhén felvert tejszínnel egyszerűen fejedelmi!
Recept és fotó: Mandula
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre