Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fahéjas rizsfagyi

MME MME
30 perc
bonyolult
átlagos
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. 1 dl tejszínt közepes lángon melegíteni kezdünk egy edényben, és mielőtt felforrna, levesszük a tűzről. Beleszórjuk a fehércsokoládét, és addig keverjük, amíg el nem olvad. Ezután kihűtjük keveréket.
  2. A maradék tejszínt kemény habbá verjük a cukorral. A felvert tejszínbe lassan csurgatva belekeverjük a kihűlt fehércsokoládés krémet. Hozzáadjuk a tejberizst, majd alaposan összekeverjük őrölt fahéjjal.
  3. Egy jól zárható műanyag dobozban a mélyhűtőbe tesszük legalább 5-6 órára, de inkább egy éjszakára. Fogyasztás előtt 15 perccel kivesszük, hogy könnyen adagolható legyen. Tölcsérben tálaljuk.

    Még több jeges desszert >>> 

    Fahéjas finomságok >>> 

    Fagylalt, sorbet, parfé >>> 

Megjegyzés

Recept és styling: Filep Kata
Fotó: Tóth András - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss