Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fahéjas tekercsek

60 perc
mester
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 10 dkg vaj
  • 40 dkg liszt
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • fél kávéskanál szódabikarbóna
  • 5 dkg cukor
  • 15 dkg natúr joghurt
  • 1,5 dl tej
  • A töltelékhez:
  • 10 dkg cukor
  • 2 teáskanál őrölt fahéj
  • Valamint:
  • 4 evőkanál tejszín
  • 2 evőkanál barna cukor

Elkészítés

Elkészítés: A lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a cukrot összekeverjük. Hozzáadjuk a joghurtot, a tejet és 3 evőkanál kivételével a megolvasztott, de már kihűlt vajat. A tésztát összegyúrjuk, majd kb. 20 X 30 cm-es téglalappá nyújtjuk.

A tészta tetejét megkenjük a maradék 3 evőkanál vajjal, és egyenletesen megszórjuk a már korábban összekevert töltelékkel. A tésztát hosszabbik végénél fogva feltekerjük, majd 12 egyforma vastag szeletre vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük a csigákat, melyeket meglocsolunk a tejszín és a barna cukor keverékével.

Kb. 220 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük a csigákat.

Ezek is érdekelhetnek

Friss