A tésztához az alapanyagokat összedolgozzuk, hűtőbe tesszük.
A szegfűszeget fél liter vízbe dobjuk és felforraljuk, majd a felaprított rebarbarát ebben a vízben 1 percig forrázzuk, majd leszűrjük.A szegfűszeget kidobjuk.
A felaprított epret a rebarbarával, mézzel és őrölt vaníliával összeforgatjuk.Fogunk egy piteformát, vagy hasonló kerámiaedényt, és kivajazzuk. Az epres keveréket az aljára terítjük.Egy evőkanállal a tetejére szaggatjuk a tésztát, megszórjuk a maradék cukorral, majd170 fokraelőmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
Tálalás előtt egy gombóc vaníliafagyit őrölt fahéj és barnacukor keverékébe hempergetünk.
A még langyos cobblert tányérra szedjük, rárakjuk a fahéjas vaníliafagyit, friss eperrel és porcukorral díszítjük.