Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Epres-rebarbarás cobbler fahéjas vaníliafagyival

45 perc
bonyolult
átlagos
6 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 1 dl tejszín
  • 4 dkg cukor + a tetjére
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 db tojás
  • csipet só
  • A töltelékhez:
  • 0,5 kg eper
  • 3 szál rebarbara
  • 2 ek méz
  • vaníliaaroma
  • 4 db szegfűszeg
  • A fagyihoz:
  • vaníliafagyi
  • őrölt fahéj
  • 1 ek barnacukor
  •  
  •  
  •  

Elkészítés

  1. A tésztához az alapanyagokat összedolgozzuk, hűtőbe tesszük.
  2. A szegfűszeget fél liter vízbe dobjuk és felforraljuk, majd a felaprított rebarbarát ebben a vízben 1 percig forrázzuk, majd leszűrjük.A szegfűszeget kidobjuk.
  3. A felaprított epret a rebarbarával, mézzel és őrölt vaníliával összeforgatjuk.Fogunk egy piteformát, vagy hasonló kerámiaedényt, és kivajazzuk. Az epres keveréket az aljára terítjük.Egy evőkanállal a tetejére szaggatjuk a tésztát, megszórjuk a maradék cukorral, majd170 fokraelőmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
  4. Tálalás előtt egy gombóc vaníliafagyit őrölt fahéj és barnacukor keverékébe hempergetünk.
  5. A még langyos cobblert tányérra szedjük, rárakjuk a fahéjas vaníliafagyit, friss eperrel és porcukorral díszítjük.

    NÉZD MEG A VIDEÓT az elkészítésről >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss