hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fahéjas-mézes szelet

60 perc
egyszerű
megfizethető
8 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 50 dkg liszt (+ a nyújtáshoz)
  • 1 csipet só
  • 1 tk szódabikarbóna (púpos)
  • 20 dkg porcukor
  • 1,5 ek őrölt fahéj
  • 2 db tojás
  • 4 dkg margarin
  • 4 ek méz
  • A töltelékhez:
  • 4 ek liszt (púpos)
  • 5 dl tej
  • 20 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor (+ a szóráshoz)
Allergének
  • Glutén
  • Tej

Elkészítés

  1. A tésztához a lisztet egy tálba mérjük és elkeverjük a sóval, a szódabikarbónával, a porcukorral és a fahéjjal.
  2. Beleütjük a tojásokat és belecsorgatjuk a megolvasztott, de nem forró margarint és mézet, majd összedolgozzuk.
  3. A tésztát három egyenlő részre osztjuk. Erősen lisztezett felületen mindet téglalap alakúra, kb. 30×20cm nagyságúra és 3 mm vastagságúra nyújtjuk.
  4. Sütőpapírra fektetjük, majd a tepsi hátára tesszük, és 180 fokra előmelegített sütőben 8 perc alatt megsütjük. A másik két tésztával ugyanígy járunk el.
  5. A lisztet csomómentesre keverjük a tejjel, és mérsékelt lángon sűrűre főzzük. Amíg kihűl, a margarint habosra keverjük a porcukorral, majd a két részt összekeverjük.
  6. Egy lapot lefektetünk, rákenjük a krém felét, befedjük a második lappal, aminek a tetejére simítjuk a maradék krémet. Végül befedjük a harmadik lappal. 
  7. Legalább egy éjszakára hideg helyre tesszük. Porcukorral meghintve, szeletelve kínáljuk.


Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek