A tésztához gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk a hideg vajat a liszttel, a darált mandulával és a porcukorral. Hozzáadjuk a tojást, és összegyúrjuk. Ha nem áll össze a tészta, 2-3 ek hideg vizet vagy tejfölt is adhatunk hozzá. A tésztát folpakba csomagoljuk, és 30 percre hűtőbe tesszük.
Közben a szilvát megmossuk, kettévágjuk és kimagozzuk. Kivajazunk és kilisztezünk egy kerek piteformát. Lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát, és a formába nyomkodjuk úgy, hogy a peremére is jusson, a túllógó részeket levágjuk, félretesszük.
A tésztát egy villával megszurkáljuk, majd körkörösen elrendezzük rajta a szilvákat. Megszórjuk a barna cukorral, az őrölt fahéjjal, és 200 fokon 10 percig sütjük.
Ezalatt simára keverjük a tejszínt a cukorral és a tojásokkal, majd a szilvára csorgatjuk. Visszatesszük a tésztát a forró sütőbe további 10 percre. A levágott tésztaszéleket lereszeljük, és a sütemény tetejére szórjuk. A lepényt további 15-20 percig sütjük, amíg a tejszínes tojás megszilárdul. A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni, majd felszeletelve, porcukorral meghintve, mentalevelekkel díszítve kínáljuk.