Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Habos szilvás sütemény

MME MME
> 90 perc
rafinált
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztához a lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sütőport, a sót, a felkockázott, puha vajat, 8 dkg kristály-, valamint az egyik tasak vaníliás cukrot, és összemorzsoljuk. Ráütjük a tojást, hozzáadjuk  a citromhéjat és -lét, a tejfölt, és alaposan összegyúrjuk, majd folpakba csomagolva legalább 2 órára a hűtőbe tesszük.
  2. A szilvákat megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk. Egy 20 × 30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral. Belefektetjük a lisztezett felületen kinyújtott tésztát, meghintjük búzadarával, majd a vágott felükkel felfelé elosztjuk rajta a szilvákat. Megszórjuk a maradék fahéjjal elkevert kristály- és vaníliás cukorral.
  3. A tojásfehérjéket a porcukorral, valamint az 1 ek citromlével kemény habbá verjük, és a szilvákra simítjuk. A sütit 190 fokos sütőben 25-30 percig sütjük, vagy amíg a fehérjehab szép aranybarnára nem sül.
  4. A kihűlt tésztát tálalás előtt óvatosan felszeleteljük egy hideg vízbe mártott késsel.

11 HABOS SÜTEMÉNY, AMINEK KÉPTELENSÉG ELLENÁLLNI! >>> 

10 VILLÁMGYORS ÉS EGYSZERŰ SZILVÁS SÜTI HÉTVÉGÉRE! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss