Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fahéjas hajtogatott szuperkalács

6 5/5
> 90 perc
rafinált
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a liszteket összekeverjük az élesztőporral és a cukorral. A tejet, a vizet és a vajat összemelegítjük (nem forraljuk fel!), majd kicsit hűlni hagyjuk.

A lisztes keverékhez hozzáadjuk a (már nem túl forró) folyadékot, a vaníliát és a tojásokat. A dagasztókarral rugalmas, fényes, edény falától elváló textúráig dagasztjuk a tésztát, aztán hagyjuk duplájára kelni.

Amíg kel a tészta, a cukrot összekeverjük a fahéjjal és a szerecsendióval. A vajat barnulásig hevítjük.

A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, megkenjük a vajjal, és megszórjuk az összes fahéjas cukorral (úgy fog tűnni, hogy sok lesz az már, de azért szórjuk csak rá az összeset.) Az így előkészített tésztát 8 cm szélességű csíkokra vágjuk, a csíkokat szépen egymásra rakjuk, és a tornyot felszeleteljük téglalapokra. Az így kialakult oszlopokat szorosan egymás mellé berakjuk egy 14x24-es kivajazott, kilisztezett kenyérsütő-formába, és előmelegtett sütőben megsütjük.

Evés előtt 20 perc pihenés jót tesz neki.

Megjegyzés

Az adventi időszak kedvencének ígérkezik: édes, fahéjas, finom. De kicsit punk is, legalábbis kívülről. Az eredeti recept szuper fázisfotói belinkelve az eztettem.blogspot.com-on. - eztettem

Ezek is érdekelhetnek

Friss

X

Nem ez a legjobb Fahéjas hajtogatott szuperkalács recept?