Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ha ezeket a zöldségeket eszed, gyorsabban eltűnik rólad az úszógumi

default user icon
MME
Sokak számára örök küzdelem az úszógumi elleni harc, hiszen ez az a terület, ahonnan szinte utolsóként tűnik el a felesleg. A mozgás sajnos önmagában nem elég, oda kell figyelni az étkezésre is, hogy biztos legyen a siker. Szerencsére vannak olyan zöldségek, melyek extra segítséget adhatnak.

Ahhoz, hogy egészségesek legyünk, nem elég csak mozogni vagy helyesen táplálkozni. Mindkettőnek együtt kell jelen lennie a mindennapokban, hogy fizikailag és mentálisan is jól érezzük magunkat. Az egészségünk megőrzésében vagy szervezetünk megerősítésében nagy segítségünkre lehetnek a zöldségek, melyek közül néhány akár még a hasi zsír eltüntetésében is társunk lehet!

A zöldségekről általánosan elmondható, hogy alacsony a kalóriatartalmuk, ellenben sok vitamin, ásványi anyag, víz és rost található bennük, ez utóbbira pedig nagy szükségünk van ahhoz, hogy egészségesen működjön a bélrendszerünk. Egy dietetikus szerint van viszont két zöldség, melyekből érdemes lenne többet fogyasztani, főleg akkor, ha fogyni szeretnénk.

Articsóka

Régóta ismert, mégis kevésbé használt zöldség az articsóka. Pam Hartnett dietetikus szerint az articsóka megvédi a bélrendszerünket az ártalmas baktériumoktól. Az articsókában megtalálható az inulin (vízben oldható rost), ami egy prebiotikum és tápanyagként szolgál a bélben lévő jófajta baktériumok számára, így valóban nagy segítségünkre lehet. Az articsókát felhasználhatjuk salátákhoz, krémleveshez, de akár omletthez is adhatjuk.

Spárga

A szakember szerint az articsóka mellett a másik szuperélelmiszer a spárga, ugyanis rendkívüli módon képes megdolgoztatni az anyagcserét. Az articsókához hasonlóan a spárga is tele van rostokkal, így inulinnal is, jótékony hatásai között pedig szerepel az is, hogy megelőzhető vele a puffadás. A spárga is segíti a bél mikrobiomjának erősödését, amely hozzájárulhat a súlycsökkentéshez.

A szakember kiemeli, hogy pusztán ezen zöldségek fogyasztása nem fogja eltüntetni a zsírpárnákat, csak segíthetnek abban, hogy könnyebben leolvadjanak a kilók. Minden esetben fontos a mozgás és a kiegyensúlyozott, egészséges táplálkozás – írja a Bors a She Finds cikke nyomán.

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetnek