hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Extra vaníliamártás

5/5
15 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Keverőtálba öntsünk 2 dl HIDEG tejet, 4 db tojássárgáját, a vaníliás pudingport, a vanília-aromát és a vaníliarúd belsejét, majd habverővel (kézi) keverjük el csomómentesre.

Közben rakjunk fel egy edénybe vizet forrni, s helyezzünk rá egy olyan keverőtálat (vízgőzös eljárás), amibe a maradék 8 dl tejet rakjuk és a 10 dkg cukrot. Lassú tűzön melegítsük, de ne forraljuk fel a tejet. Ha ez kész és a cukor is elolvadt, akkor LASSAN és apránként tegyük hozzá az előzőleg elkészített keveréket folyamatos keverés mellett. Kb. 5 perc múlva eléri azt a sűrűséget, amilyennek lennie kell, de eközben is folyamatosan keverjük, hogy elérjük a „mártás” állagát.

Megjegyzés

Személyes véleményem az, hogy egy jó mártás alapja a csomómentes, tiszta állag, a pasztelles szín és a türelem. Nem igényel nagy odafigyelést, de mégis érdemes minden lépést betartani. Fakanál helyett csakis habverőt használjunk, főleg kézit, mivel így az ízek is picivel másabbak lesznek, mintha gépivel kevernénk össze a hozzávalókat. Illetve fontos, hogy vízgőz felett készítsük el a mártást, ugyanis ez a lelke az egésznek. - devilk

Ezek is érdekelhetnek

Friss