Elkészítés: Keverőtálba öntsünk 2 dl HIDEG tejet, 4 db tojássárgáját, a vaníliás pudingport, a vanília-aromát és a vaníliarúd belsejét, majd habverővel (kézi) keverjük el csomómentesre.
Közben rakjunk fel egy edénybe vizet forrni, s helyezzünk rá egy olyan keverőtálat (vízgőzös eljárás), amibe a maradék 8 dl tejet rakjuk és a 10 dkg cukrot. Lassú tűzön melegítsük, de ne forraljuk fel a tejet. Ha ez kész és a cukor is elolvadt, akkor LASSAN és apránként tegyük hozzá az előzőleg elkészített keveréket folyamatos keverés mellett. Kb. 5 perc múlva eléri azt a sűrűséget, amilyennek lennie kell, de eközben is folyamatosan keverjük, hogy elérjük a „mártás” állagát.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre