Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hiszed? Egész Európában ebben a magyar városban a legolcsóbb a sör

default user icon
MME
Ha a lehető legolcsóbban szeretnénk sörhöz jutni, akkor van egy jó hírünk. Egy nemzetközi összehasonlító oldal szerint annyira jutányos áron csapolják az alkoholos italt egy magyar városban, hogy annak egész Európában nincs versenytársa.

A Daily Mail gondolt egyet, és felkutatta Európa legolcsóbb és legdrágább sörözőit. Az eredmény meglepő, hiszen Numbeo nemzetközi adatbázis információja szerint Debrecenben csapolnak a legkedvezőbb áron. Ez számosítva annyit tesz, hogy a kelet-magyarországi nagyvárosban mindössze 92 pennyt, azaz alig 400 forintot kell fizetni fél liter sörért. A lap kiemeli, hogy ez az árcédula hatszor olcsóbb, mint a londoni átlagár, mivel ott 6,08 fontért, azaz több mint 2600 forintot is lazán elkérnek érte. Azt, hogy melyik kocsma árulja ilyen áron sörét, arra sajnos nem tért ki a cikk írója.

A dobogó második fokát egyébként Moldova fővárosa, Kisinyov foglalja el, ahol egy korsóért 1,13 dollárt, azaz 490 forint körüli összeget kérnek el, őket pedig szintén egy magyar nagyváros követ, ami nem más, mint Szeged. Ha viszont az izlandi Reykjavík városában jönne meg a kedv egy laza sörözésre, akkor nem árt felkötni a gatyát, hiszen mélyen a zsebünkbe kell nyúlni. Ott ugyanis megközelítőleg 8,21 fontot, azaz több mint 3500 forintot kérnek el fél literért. 

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek